dilluns, 7 de maig del 2018

Galtes de porc al forn

Res més fàcil i difícilment res més agraït. Viure a Osona també implica tenir accés a bons productes del porc, i això cal aprofitar-ho sempre que es pot.

Aquest diumenge hem fet galtes de porc per sopar. Ben senzill, tot i que requereix el seu temps de forn.

-una galta per persona
-una patata mitjana per persona
-5-6 tomàquets madurs
-una ceba gran
-mitja cabeça d'alls
-mig got de conyac
-farigola i romaní passats per l'123

Fem un parell de talls en forma de creu a les galtes perquè es coguin millor. Les salpebrem i les posem en una safata fonda al forn, amb un rajolí generós d'oli d'oliva.

Quan són rosades, afegim, per aquest ordre i en intèrvals de 5-10 minuts la ceba tallada gruixuda, els alls sencers pelats, els tomàquets tallats a quarts i, junt amb aquests, una bona quantitat de la picada d'herbes aromàtiques i el mig got de conyac. N'hi ha que hi tiren també una mica de brou per fer més amorós el plat. Sense brou també queda molt bo.

Ho deixem fent xup xup entre 30' i una hora, tot girant les galtes de tant en tant perquè es vagin coguent uniformement. Podem passar les verdures per un minipimer i un xino o deixar-les a la vista, i ja ho podem servir.

En paral·lel haurem pelat i tallat les patates en 2 o 4 trossos (depenent de com siguin de grans) i les haurem posat en una altra plata al forn salpebrades i amb un rajolí d'oli d'oliva. Es faran en uns 10-15'. La idea és servir-les calentes al mateix moment que les galtes.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails