dijous, 10 de gener del 2013

MAKI



MAKI



Ahir vaig començar el curs de cuina japonesa organitzat per en Manu del restaurant Le Bistrot. Erem unes vuit persones i ahir ens va tocar apendre a fer makis. 

Ingredietns per 6 rolls ( a cada roll surten 8 peces de maki)

-250-300 grams d'arròs per sushi
- el mateix volum i mig d'aigua
-6 fulles d'alga nori
-4-5 cullerades soperes de vinagre d'arròs (mirin)
-1-2 cullerades de sucre ( es comença per una i després s'afegeix al gust de cadascú)
-1 cullerada de sal
-ginjebre
-wasabi
-salsa de soja ( kikkoman)
-ingredients per farcir els makis ( salmó, tonyina, llagostins, verdures crues, etc)


Elaboració


Preparació arròs
Primerament es renta l'arrós de manera abundant. L'arròs el posem en un xino i durant una bona estona es passa per aigua. Hem de veure que l'aigua que s'escola del xino passa de blanca a transparent. Després deixem reposar l'arròs una hora en sec (tapat amb un tovalló) o bé 15 minuts en un bol amb aigua perquè continui traient l'almidó. A continuació el posem a bullir en una cassola amb tapa que tanqui hermèticament (millor olla pressió sense tancar-la del tot o bé amb una olla normal amb un drap entre l'olla i la tapa). Afegim l'arrós i l'aigua ( recordeu  volum 1 i 1/2 d'aigua pel volum d'arrós afegit) i posem a bullir a foc fort. Un cop ha iniciat la ebullició deixem 10 minuts a foc fort, dresprés 6 minuts a foc lent i finalment deixem 10 minuts  fora del foc reposant i acabant d'absrovir tota l'aigua. Deixem la'rròs refedar unes hores o fins al dia següent.

Preparació Maki

Col.loquem l'alga sobre l'esterilla ( millor part rugosa mirant cap a tu. Al costat tenim un bol d'aigua tèbia per anar-nos mullant les mans. Col.loquem una cap fina d'arròs per sobre de tota l'alga. A l'extrem inferior afegim una mica de wasabi en una tira, al costat anant cap a la part superior afegim ens ingredients del maki ( peix, verdura...). I ara bé la part difícil, muntar el roll. Prenem l'esterilla i des de la part inferior ( tocant al nostre cos) l'enrotllem cap a la meitat , apretem fent el roll i aixequem l'esterilla. A continuació tonem a enrotllar l'esterilla sobre el roll fent una ovlta més endavant, apretem amb les mans el roll i aixequem un altre cop l'esterilla i així fins que s'ha enrotllat tota l'alga. Llavors fem mitjsa volta al roll per tancar-lo. Si la part final de l'aga no queda enganxada perquè no té arròs amb una mica d'aigua enganxem els dos extrems del roll. A continuació procedim a tallar les peces de maki amb un ganivet fi i mullat.

Ahh, per cert en Manu ens va dir que l'arròs sempre s'ha de manipular amb fust i mai amb metall!!!

Apa, que aprofiti

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails