dissabte, 4 de setembre del 2010

Arròs caldós mariner

Adaptat de la recepta del Rest Gloriamar a la Platja de Piles
  • 0.5 kg de arròs
  • 2-3 litres de fumet de peix
  • 1 sèpia grossa a bocins
  • Uns quantes gambes (si arriba el pressupost) i uns quants musclos
  • 2-3 tomàquets ratllats o tallats ben petits
  • 1 ceba picada
  • 2 dents d'all
  • pebre roig dolç i safrà
  • Oli d'oliva
  • Alguna verdura de temporada
  • Extra: si teniu cep en pols, afegiu-ne també una mica
Preparem un fumet com em va ensenyar la Mano, primer sofregint verduretes (en l'ordre: ceba, pastanaga, dents d'all senceres (amb pell), tomàquet ratllat), després afegit el peix (primer crustacis, si se n'han trobat, passats pel sofregit, i després la morralla), i finalment afegint aigua. Deixemn coure no més de 30 minuts, colem i reservem.

Per fer l'arròs,
  1. sofregim la sèpia (inclosa la seva salsa, of course) en abundant oli d'oliva (quina redundància haver dir això, no?), i si hem trobat alguna verdureta del temps (carxofes, o altres) les haurem sofregit just abans de la sèpia.
  2. Afegim ceba, tomàquet i alls picats
  3. Quan s'hagi sofregit afegim el pebre vermell i el safrà (també queda molt bó si el safrà s'afegeix quan ja hem posat el fumet a l'arròs, si prèviament el torrem 2 o 3 segons al foc aembolicat amb paper de plata)
  4. Afegim l'arròs, sofregim una mica i ho deixem a banda, fins que sigui el moment de servir
  5. Quan queden 15 minuts per servir, afegim el fumet, ho courem a foc fort durant 8 minuts i durant uns altres 8-10 a foc mig. En aquest instant final afegirem gambes, musclos i trossos de peix que ens hagin quedat.
Ja veurem què tal. Us escric d'aquí a una estona. Ja són les 2 del migdia, tinc el fumet fent xup xup i ens cal enllestir la resta.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails