dimecres, 12 de setembre del 2007

Civet de porc senglar

L'estrella de les receptes de la Mano, molt adequada per zones com el nostre estimat Alt Empordà, on encara pots trobar caçadors del poble que saben el què es fan (i no només psicòpates armats que no distingeixen un senglar d'un conill). Malauradament els canvis en les xarxes ecològiques dels nostres boscos i en l'ús del camp durant les darreres dècades han fet augmentar i molt el nombre de senglars, amb la qual cosa és útil tenir caçadors a prop que ens proveeixin de material per aquest excel.lent àpat.
Contràriament al què hom sovint pensa, fer un civet no és difícil, tot i que cal tenir la previsió de tenir-lo en maceració un temps adequat abans de cuinar-lo.

No ho he provat mai, però suposo que un civet d'isard o de cèrvol deu quedar igual de bé.

Ingredients:

  • 1 Kg de porc senglar
  • 2 litres de vi negre
  • una ceba gran
  • porro, api i pastanaga
  • mitja cabeça d'alls
  • un grapat de castanyes
  • una branca de farigola i una de romaní; una fulla de llorer
  • addicionalment podem fer un puré de poma com expliquem a la recepta del fricandó
  1. tallem el porc senglar a troços petits (mida estofat) i el deixem en maceració durant un mínim de 24 hores amb 1 l de vi, la ceba, el porro, api i pastanaga, tot ben picat.
  2. colem tot el material i rebutjem el líquid
  3. seleccionem el senglar, el salpebrem i el saltejem amb una mica d'oli
  4. posem les castanyes pelades en remull durant un mímin de 15 minuts
  5. Afegim les verdures reservades, la farigola, el romaní, el llorer i els alls picats;
  6. Hi tirem també les castanyes
  7. Afegim 1 l de vi i deixem fent xup xup durant unes bones tres hores
Fàcil, no? Resultat: BRUTAL!
Si a sobre ho acompanyem d'una mica de poma confitada ni te cuento

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails